Quelle année cette année la

My year is over and i'm leaving with the most amazing experience i've ever had.

Jag skriver nu för sista gången på denna blogg. Jag tar tåget till paris om en timme för att bege mig med alla andra europeiska utbytesstudenter till YES-lägret i berlin.

För ett år sen levde jag för att åka hit. Nu är det slut. Det är svårt att vända blad och säga hejdå till det liv jag lyckades bygga upp här. Min värdfamilj har varit de absolut viktigaste människorna för mig under hela året och jag vet inte hur jag skall tacka dessa människor för allt vi har upplevt tillsammans. Till tåget följer mina franska kompisar med mig och säger hejdå, vilket visar att efter allt jag kämpat detta året har jag lyckats få nära vänner som jag kommer försöka hålla kontakten med. Mina utbytesvänner blev som mina syskon, med dessa internationella personer har vi skrattat, gråtit och pratat ut om hur konstiga fransmännen kan vara ibland och klagat på yfu's strikta regler.
Jag kommer hem som en förändrad person som aldrig kommer se saker på samma sätt. Jag kommer hem fortfarande ambitiös och målmedveten, men mer avslappnad utan ångesten över att inte vara perfekt hela tiden. Jag tar med mig alla lärdommar, band med människor jag mött, jag tar med mig så mycket som är så svårt att lämna. Jag åker tillbaka till verkligheten men jag kommer återvända hit och hälsa på för att ta väl hand om det jag skapat. Mamma pappa, tack för att jag fick göra detta, jag vet att jag har mycket att ge tillbaka, och jag tror inte kunna ge tillbaka på annat sätt än att komma hem som en bättre människa, med ännu ett flytande språk (jag har en brytning , men det är charmigt!). Jag hoppas kunna göra detta för mina barn en dag. Jag slösade inte en sekund jag gjorde allt jag skulle.

Till alla er som tvekar på att åka, jag kan inte garantera ert år, det gör ni själva. Jag hade enorm tur men det blir också vad du gör det till. Om du vet varför du vill åka, och vill förändra din vardag så kommer du inte ångra det.

Je vous remercie pour cette experience, avec vous je laisse une partie de moi la suédoise brune un peu folle ;) je ne regrette rien.


Ne vous dérangez pas, le temps ne fait que passer.

Sorry for the very poor updating , with my 1 week left in france i have been up to so much stuff!
I have almost no words left , so i'll put everything in pictures.

Last day of school:Alla gick utklädda till skolan sista dagen.. just nu skriver alla "Le bac" det är franska studenten när alla skriver prov på allt de lärt sig under hela sin skoltid på en vecka. Och sedan blir det inget studentflak, mottagning eller fest.

Däremot hade vi fransk "studentbal" inte riktigt jämförbart med svensk studentbal men det kallades ändå "bal de promo"
Pornic, clisson, mont st michel

While all my french friends are doing their final exams i've been touristing a lot with my exchange friends


Vi har badat i pornic


Dansat i nantes


We visited the beautiful city of clisson..


Je vous aime!


The best trip of all was visiting "le mont st michel".. the most visited place in france...
Moi, fernanda, michelle


Vi han ta en "crepes-pause" i rennes innan vårt tåg tog oss hem


I have good news!
I passed a french language test "dalf" level c1 , and i got my diploma! (even if i was quite close to the limit...) but i got it, i speak officially french fluently!

One week left. Tomorrow's my farwell-party.

RSS 2.0