Weekend YFU

Mid-year YFU reunion! All exchange students in the region ;)


12 countries in one room


sirasit (thailand) maca (chile)
happy facesJag har varit väldigt nöjd med YFU som organisation hittills, det känns bra att alla värdfamiljer verkligen frivilligt vill ta emot utbytesstudenter, och inte för att de blir betalade eller för att de har något barn som åkt iväg så de måste ta emot någon. Däremot är YFU france visserligen mindre strikta än många andra organisationer men har ändå massa regler som jag ibland kan tycka är lite väl strikta. Även om man är över arton blir man inte sedd som en "ansvarsfull" vuxen så de kan vara strikta med resor och så. Under YFU helgerna får du BARA prata franska, jag pratade spanska med latinotjejerna och de sa : Tjejer glöm inte bort att det är en fransktalande zon här. Jag tycker det är bra att de verkligen vill att vi skall integrera oss i språket, men det känns fortfarande lite överdrivet ibland. Men jag tror faktiskt inte det är YFU i sig. Fransmän är underbara men man blir behandlad som ett barn. Det tas för givet att man kommer ställa till problem eller att vi inte kan klara oss själva. Precis som lärarna i skolan, musiklärare och andra, så kliver många fransmän in i någon slags "maktposition" och även om de är världens underbaraste människa tror de att de kan säga saker hur som helst till ett barn/ungdom bara för de är "vuxna" . Tex, på min altfiol-lektion. innan mig finns det en liten tjej på ca 11 år som har min lärare (en väldigt snäll kvinna, jättetrevlig) . Hon sa till det lilla barnet: Eftersom du inte är så begåvad så måste du verkligen öva mer. Du vet, vissa har talangen , men det är inte ditt fall så du behöver verkligen kämpa på nu.
Tjejen var elva år. Jag är ingen mjukis som tycker att man skall kunna tåla kritik, men tjejen är elva. Stackars liten.selina (germany)


Each country brought a desert..
Je vous adore!

b

Poitiers

Coucou! This weekend i visited Macarena from chile in her very small city Poitiers ! It was sooo nice to see her again! Hade en jättefin helg med min absolut bästa vän i detta fjärran land...


Notre Dame de poitiers.. finns typ en notre dame i varje fransk stad.. eller nästan
Love you MacaMerci pour ce weekend, bisous

18, je suis majeure!

And so it turns out i've reached the age of 18 and i've becomed an adult. Had a great evening! My hostfamily made me special birthday dinner, then i went to check out my hostbrother who was playing a concert. Afterwards i went out with a group of cool girls from several countries and some guys from school.

Paola(us/nicaragua), anissa (australia, aurora hon är från adelaide!!), sofia ( sweden, a real blonde) , me (swdeden/colombia..) and my awsome lorraine (france!)

<


Bonne année 2012

Happy new year from france! I know im like a week late but i haven't had internet or time to blog. 2011 has definitely been the best year of my life and i ended it in a great way, at a party with some people from school and lots of new people i didn't know but got to know! I had soo much fun..Mitt 2011:
2011 Var àret jag...
-Skriver pà fransk tagnentbord hoppas ni lyckas läsa ändà
-Bjöd pà mycket brunch och kom därför nära underbara tjejer som amanda, lisa, natalia, emma osv..
-Tog mig an en riktig utmaning och lyckades spela Rachmaninovs andra symfoni pà konserthuset med VÄGUS..kolla upp det om ni inte vet vad det är
-Tog mig en underbar weekend till London med mamma
-Hängde mycket med lillebror pà tvà àr och lillasyset pà 7 som jag saknar enormt mycket fast jag klagade pà att jag passade dem sà mycket..
-Debatterade med Europeiska Ungdomsparlamentet I Stockholm och fick vänner fràn hela europa och höll ett ganska misslyckat tal i sveriges riksdag (jag kom av mig? plus att alla spanjorer och italienare blev galna när jag föreslog att vi skulle höja pensionsàldern..)
-Klippte lugg som sedan växte ut
-Träffade mànga goa utbytesstudenter som bodde i göteborg
-Vann SM i Ung företagsamhet för sveriges bästa tjänsteföretag trots att inget egentligen fattade vad jag höll pà med
-Pluggade för mycket första halvan och vdigt lite andra halvan...
-Chillade i Köpenhamn och Stockholm under sommaren, och fick àterse Carolina som jag inte träffat pà 4 àr!
-Sjöng pà göteborgsoperan under samskolans avslutning med amanda och var en aning för taggad sà kom av mig lite där med.. men hade kul!
-àkte fem veckor till colombia och fick àterse min goa latinosläkt och àt enormt mycket friterad mat, men var à andra sidan träningsfreak sà antar att det jämnade ut sig..

-Tog ett stort första steg ut i världen (okej frankrike, jag vet att det inte är som australien eller japan , aurora och olivia men ändà)
-Lärde känna underbara utbytesstudenter fràn hela världen pà välkomstlâgret i paris..
-Fick en ny familj som  världens bästa värdfamilj!!!
-Kânner ändà att jag lärt mig uppskatta min familj därhemma mycket mer
-Lärde mig prata "bra" franska.. har fortfarande en brytning men har fàtt höra fràn mànga franska killar att det tydligen är attraktivt hahah
-Fick uppleva att komma helt ny till en skola där man inte kner nàgon (jag hade tur med min värdsyster) och försökte fà vänner pà stapplande franska...
-Vilket resulterade i en för varje dag mer flytande franska och underbara vänskaper jag fortfarande hoppas pà att komma närmare... (blir typ alltid bjuden överallt men blir fortfarande behandlad som en kille, typ aa vi tjejer äter middag först och sen kommer killarna.. jag kommer alltid när killarna kommer)
-Hittade den svenska utbytesstudenten sofia och fick en IKEA-kompis
-Fick känna pà hur de lär ut klassisk musik pà ett franskt musikkonservatorie och började öva ett väldigt mànga antal timmar mer..
-Vilket även resulterade till att jag fàtt nya vänner som förstàr att det  jobbigt n man skall spela nàgot med fem b-förtecken och sedan ÄNDRA tonart... vem hittar pà sànt lixom..
-Upplevde the french way att festa (typ samma sak som i sverige.. fast man klär inte upp sig pà franska fester.. detta beror naturligtvis pà umgänge som i sverige men kommer du uppklädd till en vanlig soirée är du bara konstig)
-Började känna mig hemma i paris.. det är väl inte sà stort ändà..
-Och blev kär i min nya hemstad Nantes.. som ocksà är en STUDENTstad

Okej nu orkar jag inte skriva mer men massa bra saker hände 2011 och jag hoppas 2012 blir minst lika bra!!!


image description

image description

image description
Thought i should tell you about Jeanne.. Jeanne is a wonderful person who plays viola in my orchestra and has presented so many people for me.. and always makes me laugh.. I always have so much fun with her..and the best thing is that she knows like all my friends from school so we often party together too ! Love you jeanne

RSS 2.0